Marjan Pols de Pee

Wandelconsult ‘Ervaar je Zelf’

Wandelconsult ‘Ervaar je Zelf’

Wandelen heeft een positief effect op de stemming, het denkvermogen en het algemeen welbevinden van mensen. Als we wandelen worden beide hersenhelften gelijktijdig en in gelijke mate gestimuleerd. Daardoor ontstaat er een betere uitwisseling tussen beide hemisferen en kunnen de hersenen vastzittende patronen oplossen, die als gevolg van stress zijn ontstaan. Een halfuurtje wandelen per dag is al voldoende om onze zorgen letterlijk uit ons hoofd te krijgen en  klachten te verlichten.
(Thom Hartmann, 2008)

Mogelijkheden wandel consult “Er vaar jezelf”

Ik kan een wandelconsult specifiek op jou gericht maken. Hiervoor is het belangrijk om voorafgaand aan het wandelconsult een afspraak te maken voor een intake en analyse gesprek.

Of je kiest een thema wandeling. Ik heb een aantal mogelijke thema’s hieronder beschreven.

De eerste stap:  

Tijdens dit consult gaan we opbouwend wandelen.  Het is bedoeld om letterlijk een eerste stap te zetten als je bang bent. Oefenen met leren stilstaan en voelen. Je onplezierige emoties toestaan er te zijn en vervolgens weer in beweging komen.

Loop & ontknoop:

Tijdens dit consult gaan we op een natuurlijke manier wandelend aan de slag met het ontknopen van jouw emotionele reactie(s) op nare gebeurtenis of een trauma. Dit consult heeft dezelfde werking en resultaat als EMDR of EFT. Voordeel is dat de nare gebeurtenis niet opnieuw verteld hoeft te worden, waardoor er geen sprake is van her traumatisering en de privacy maximaal wordt gewaarborgd. Je kan na de wandeling zelfstandig naar huis en kan ’s nachts ontspannen slapen.

Loop & praat:

Tijdens dit consult kun je je hart luchten. Wat houdt jou bezig? Wat wil jij aanpakken?
Het is bedoeld om jezelf te uiten waardoor er ruimte komt voor andere gedachten.   

Loop & adem:

Tijdens dit consult gaan we bewust wandelen. We lopen in het NU. We zijn aanwezig. We ademen. We laten alles voor wat het is. 
Ik besta. Ik heb alles wat ik nodig heb. Ik ben veilig. Ik ben sterk. Ik ben het waard. 

Loop & groei:

Tijdens dit consult gaan we aan de slag met het ontwikkelen van je zelfvertrouwen.
Ik onderzoek. Ik ben bewust. Ik ben uniek. Ik ben goed zoals ik ben. Ik accepteer mezelf. Ik ben waardevol. 

Loop & ervaar:

Dit consult is een vervolg op “de eerste stap”. Al wandelend leer je beter om te gaan met angst. We laten ons niet tegen houden door angst, we gaan verder.
Ik kan, ik wil, ik voel en ik doe het !  

Loop & voel:

Tijdens dit consult leren we omgaan met emoties. Wat is er gebeurd ? Wat dacht ik ? Wat voelde ik? Wat deed ik ? Is het waar? Kan het anders ?

Loop je eigen weg:

Tijdens dit consult vragen we ons af wat jij wilt, wat jij kiest.
Ik spreek mijn eigen waarheid. Ik heb een eigen mening. Mijn stem is duidelijk, liefdevol en doet ertoe. Ik heb de kracht om te leven zoals ik wil. Ik hou mezelf staande onder alle omstandigheden. 

Loop & kijk:

Door bewust te kijken tijdens de wandeling kun je inzicht krijgen. Wat zie je?
Ik zie helder en ik denk helder. Ik heb oneindig veel mogelijkheden. Ik weet het antwoord. Ik vertrouw mijn intuïtie. 

Schoonheid & troost:

De wandeling is bedoeld voor iedereen die te maken heeft gehad met afscheid nemen. Verlies verwerken doe je stap voor stap. Een ieder doet dit op zijn eigen tijd en tempo. Tijdens deze wandeling doen we verschillende oefeningen en kun je jezelf bewust worden van gedachten, gevoelens en lichamelijke gewaarwordingen terwijl je in contact bent met al die mooie dingen in de natuur. Dit zorgt voor verwondering (schoonheid) en het geeft een gevoel van liefde en verbondenheid (troost).

Ik begeleid en ondersteun je tijdens de wandeling en de oefeningen, vanuit kennis, ervaring & compassie. Daarnaast zorg ik voor een flesje water met een bij jou passende Bach bloesem voor tijdens de wandeling. Na de wandeling drinken we samen een kopje kruidenthee en eten we wat lekkers om het consult goed af te sluiten. 

Als het regent en/of waait gaat het consult gewoon door. We kunnen ons daarop voorbereiden door een paraplu mee te nemen of regenkleding aan te trekken.  Het weer is zelden zo slecht dat je niet even naar buiten kunt. Mocht het echt niet mogelijk zijn, dan verplaatsen we het consult.

 

Wandelen is:
> letterlijk in beweging komen
> je gedachten laten stromen en gaan
> ruimte maken voor rust en nieuwe gedachten
> stress eruit lopen
> de beste manier om je niet gehaast te voelen
> brengt je dichtbij je natuur
> laadt je op